maanantai 21. tammikuuta 2013

Matkalla osa 1

Matkamessujen huumassa päätimme liittää blogiimme myös sarjan postauksia matkailuun liittyen. Matkalla -sarjassa liikumme lähinnä Euroopassa ja vierailemme kaupungeissa, tapahtumissa ja puutarhoissa.

Matkaa taitetaan lähinnä valokuvien avulla, ja tässä kohtaa joudummekin kääntymään teidän, rakkaat lukijat, puoleenne. Kukkaummikko Sonjan reissatessa jäävät kuvissa esiintyvät kasvit lähes täysin tunnistamatta ja nimeämättä. Mikäli bongaat kukan, pensaan tai puun kuvista, kirjoitathan nimeä kommentteihin, jotta kuvista olisi ilon lisäksi myös hyötyä.

Matka alkaa Iso-Britanniasta ja Lontoosta, jossa viime toukokuussa vietettiin kuningattaren timanttijuhlaa... Kukkakruunu sijaitsi St. Jamesin puistossa. Kruunussa oli yhteensä 13,500 tainta, jotka kasvatettiin Cornwallissa ja valittiin huolellisesti tähän tehtävään. Kukat edustavat jalokiviä, kultaa ja kruunajaiskruunua.

Kuningattaren Jubileen kukkakruunu koko komeudessaan

Jubilee-kruunun yksityiskohtaa

Kruunu lepäsi punaisella "matolla"

Briteissä suuret kukka-amppelit roikkuvat lukuisten pikku putiikkien ja pubien seinustoilla.
Cornwall on suosittu puutarhaharrastajien kohde ja kuuluisa Eden-projektikin sijaitsee juuri Cornwallissa. St. Michael's Mount -saarella on subtrooppinen puutarha. Saarelle voi laskuveden aikaan kävellä. Puutarha on rakennettu jyrkänteelle ja sen kasveihin tutustuminen vaatii innostuksen lisäksi hieman ketteryyttä. Lipunmyynnin yhteydessä toimi pieni taimimyymälä.

St. Michael's Mount on vaikuttavan näköinen ilmestys

Laskuveden aikaan saarelle voi kävellä kivipohjaista tietä pitkin

Turistit tutkailemassa myymälä valikoimia

Myymälä tarjontaa

Puutarha sijaitsee pääosin jyrkänteellä

Puutarhassa oli esillä etenkin kivikkokasveja
Seuraavassa matkapostauksessa tutustutaan Skotlantiin, puutarhamessuihin ja Edinburghin kuninkaalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva matkakertomus! Minne seuraavaksi? Muuten Ranskassa Normandiassa on samanlainen ´saari meren armoilla´ Le Mont saint Michel.

      Poista

Kiitos kommenteistasi!

Terveisin Kukkamessujen koko tiimi